|
|
|
|
| מילואים - אופן הגשת התביעה, גם באמצעות האינטרנט |
 |
|
|
הגשת תביעה אפשרית בשלושה דרכים: 1. באופן עצמאי בטופס תביעה אישית, שאותו יש להגיש בתום השירות באחד מסניפי הביטוח הלאומי על-פי בחירת התובע. את טופס התביעה המלא אפשר גם לשלוח בדואר לסניף. 2. באמצעות המעסיק, בהתאם למעמד העובד. 3. באמצעות אתר האינטרנט. לרשות המגישים תביעה באופן עצמאי והמעסיקים עומד מוקד טלפוני מיוחד בנושא תגמולי מילואים.
יגישו את התביעה לתגמול באופן עצמאי בסניפי הביטוח הלאומי:
אם העובד העצמאי לא קיבל את התשלום בתום 3 שבועות מיום שסיים את שירות המילואים, יפנה אל סניף הביטוח הלאומי ויגיש תביעה. מי שעובד גם כשכיר וגם כעצמאי, ומי שעובד אצל יותר ממעסיק אחד וקיבלו תגמול מן המעסיק - יתבעו את השלמת התגמול מן הביטוח הלאומי. תלמיד במוסד להשכלה גבוהה מי שאינו עובד עובד שהיה בחופשה ללא תשלום יותר מ–60 ימים ביום שיצא לשירות מילואים עובד שהחברה שבה עבד הפסיקה לפעול, או החלו לגבייה תהליכי פירוק או חדלה להתקיים. עובד שמעסיקו נפטר או הוכרז פושט רגל או הוכרז פסול דין או ניתן נגדו צו קבלת נכסים. עובד שכיר (יומי או לפי שעות) שעבד פחות מ-75 ימים בתוך 3 החודשים שקדמו לתחילת השירות. בכלל 75 הימים האמורים יובאו במניין גם שבתות וחגים, ימי חופשה, בין בשכר ובין שלא בשכר, ימי היעדרות בשל תאונה או מחלה וימי היעדרות עקב אבל במשפחה.
יגישו את התביעה לתגמול באמצעות המעסיק: עובד בשכר חודשי (כולל עובד חודשי שעבד יום עבודה אחד בלבד אצל מעסיק חדש, ולמחרת יצא לשירות מילואים, וכן עובד חודשי שעובד כמה ימי עבודה בודדים בחודש). עובד שלא בשכר חודשי, שעבד במקום עבודתו הנוכחי 75 ימים לפחות בתוך 3 החודשים שקדמו לתחילת השירות במילואים. בכלל 75 הימים האמורים יובאו במניין גם שבתות וחגים, ימי חופשה, בין בשכר ובין שלא בשכר, ימי היעדרות בשל תאונה או מחלה וימי היעדרות עקב אבל במשפחה.
באמצעות אתר האינטרנט: משרתים במילואים שאינם עובדים, כולל תלמידים במוסדות להשכלה גבוהה, ועובדים עצמאים יכולים להגיש תביעה לתגמולי מילואים באמצעות אתר השירות האישי באינטרנט. אפשר להגיש תביעות לתקופות מילואים מ-1 במרס 2009 ואילך. מי שאינו רשום באתר השירות האישי, טוב יעשה אם ייגש לסניף הקרוב למקום מגוריו לקבל קוד אישי וסיסמה וכן ליהנות מהשירות החדש וממגוון השירותים באתר. בשלב זה, את התביעה האישית באמצעות האתר יכולים להגיש משרתים במילואים אשר רשומים בביטוח הלאומי כלא-עובדים, סטודנטים ותלמידי ישיבה, וגם עצמאים, אשר הגישו בעבר לפחות פעם אחת תביעה לתגמול מילואים לביטוח הלאומי. יש לציין, שברוב המקרים הביטוח הלאומי משלם את התגמול למובטלים ולעצמאים באופן אוטומטי על פי מידע המתקבל מצה"ל, ואין צורך להגיש תביעה. אך מובטל או עובד עצמאי שלא קיבל את תגמול המילואים בתוך שבועיים מסיום השירות, יוכל להגיש תביעה באמצעות האתר.
|
|
|
|
חזרה
|
|
|
|