לידה, אימוץ וילדים


הזכויות בביטוח הלאומי הניתנות במקרים של לידה, אימוץ או פונדקאות, ניתנות גם לבני ובנות זוג מאותו מין הידועים בציבור/רשומים כנשואים במשרד הפנים.

מענק לידה

מענק לידה משולם עבור השתתפות בהוצאות הראשונות לרגל הלידה.
כאשר מדובר בזוגות להט"ב, המענק ישולם לחשבון הבנק באופן הבא:

  • זוג אימהות – המענק ישולם לחשבון הבנק של היולדת.
  • אבות בתהליך פונדקאות – המענק ישולם לאב הביולוגי או לאב השני הידוע בציבור/רשום כנשוי לו במרשם האוכלוסין, לפי הפרטים שימולאו בתביעה למענק לידה.
  • הורות משותפת – המענק ישולם ליולדת.

למידע נוסף על מענק לידה לחצו כאן

דמי לידה

דמי לידה משולמים לאישה עובדת שיצאה ללחופשת לידה,והם נועדו לפצות את היולדת על אובדן הכנסתה בתקופה שאינה עובדת לרגל ההיריון והלידה.

  • במקרה של זוג נשים- היולדת תהיה זכאית לדמי הלידה בתחילה ובת זוגה תוכל להתחלק עמה בחופשת הלידה ולקבל דמי לידה עבור התקופה שבה החליפה אותה בחופשת הלידה (בדומה לזוגות הטרוסקסואליים).
  • במקרה של זוג גברים שהביאו ילד/ה באמצעות פונדקאות בחו"ל- הבחירה מי יקבל את דמי הלידה נתונה לשיקולם וניתן להתחלף בחופשת הלידה פעם אחת.

למידע נוסף על דמי לידה ותנאי הזכאות לקצבה לחצו כאן

קצבת לידה רב-עוברית

קצבת הלידה משולמת במשך 20 חודשים והיא נועדה לסייע להורים שנולדו להם שלושה ילדים או יותר בלידה אחת.

במקרה של פונדקאות- אם נולדו שלושה ילדים או יותר בלידות סמוכות (בטווח של עד 98 יום בין לידה ללידה) ניתן להיות זכאים לקצבת לידה רב-עוברית. לדוגמה: בלידה ראשונה נולדו תאומים ובטווח של עד 98 יום נולד ילד נוסף. לבדיקת הזכאות לקצבה יש לפנות לסניף הביטוח הלאומי.

למידע נוסף על קצבת לידה רב-עוברית לחצו כאן

קצבת ילדים

קצבת הילדים משולמת למשפחות מדי חודש במטרה לסייע בהוצאות גידול הילדים. הקצבה משולמת לאחד ההורים בלבד, לפי בחירת ההורים, הן במצב של הורות משותפת והן במצב של זוג אימהות או אבות.

כדי לקבל את קצבת הילדים, יש להגיש תביעה לקצבת ילדים ולבחור למי מההורים הקצבה תשולם.

שימו לב, זוג נשים צריכות להירשם במחלקת הגבייה בסניף כידועות בציבור לפני הגשת התביעה לקצבת ילדים, ולבחור מי מהן מבוטחת שפטורה מתשלום דמי ביטוח.

למידע נוסף על קצבת ילדים לחצו כאן