"רק מי שלוקח סיכון והולך רחוק, מגלה עד כמה רחוק הוא יכול להגיע..." - אלברט איינשטיין


אלה מור אסולין, סטודנטית אשר מלווה במחלקת השיקום באשדוד משנת 2012, נולדה כילדה בריאה ובגיל הבגרות החלה לסבול מניוון שרירים אשר התקדם. כיום היא מתניידת באמצעות כיסא גלגלים ממונע, ומזיזה את הידיים באופן מוגבל. היא מסתייעת בעובדת זרה וזקוקה לעזרה בפעולות יומיום בסיסיות.
מדובר בצעירה מוכשרת ויצירתית, אשר ביקשה ללמוד עיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי חולון, מתוך אמונה כי ייעודה הוא לייצר פתרונות לאנשים אחרים עם מוגבלות.

תכנית השיקום כללה השלמת בגרויות, מכינה קדם אקדמית ואת לימודי התואר אשר ארכו שש שנים. במהלכן עברה אלה מור עליות ומורדות אשר כללו משברים, אתגרים והצלחות. לימודי עיצוב, כוללים שעות עבודה מרובות ואינטנסיביות, לחץ של עבודות וביקורות מצד המרצים. כאשר מתווספת לכך הנכות הרפואית, הופכים הדברים להיות מאתגרים פי כמה. פעולות שגרתיות לסטודנט כגון בניית דגמים, שרטוט ואפילו רכישת ציוד בחנות דרשו עזרה מאסיסטנטים אשר שימשו לה כידיים.

יחד עם זאת ועל אף הקושי, אלה מור לא ויתרה. הנחישות שלה והמכוונות למטרה אפשרו לה לצלוח שלב אחר שלב, ובימים אלו היא עומדת בשלב הצגת פרויקט הגמר- מערכת לניוד פעוט על כיסא גלגלים ממונע.

מדובר על מערכת בשם "טוליפ", שהיא למעשה כיסא לפעוט המורכב על גבי כיסא גלגלים. המערכת מאפשרת להורה המתנייד באמצעות כיסא גלגלים להושיב את הפעוט ולצאת עמו מהבית, ללא צורך בתלות בזולת.

פרויקט זה נוצר מתוך היעדר המענה לצורך זה מחד, והשאיפה של אלה מור לייצר פתרונות לאנשים עם מוגבלות אשר יאפשרו את מקסימום העצמאות האפשרית.

לסיכום, מדובר בסטודנטית מוכשרת, מלאת כוח רצון אשר צלחה את הלימודים כמסע.
כישוריה האישיים הטובים אפשרו לה לגייס עזרה מהמרכז לקידום הסטודנט במכון הטכנולוגי, שעשה עבודה יוצאת דופן בהנגשות עבורה (בניית דלתות אוטומטיות, גיוס אסיסטנטים, הענקת מלגות, זמינות ועוד).


בפגישתי עמה בפרויקט הגמר, ציינה אלה מור כי היא רואה עצמה כיזמית וכמי שבאה לייצר שינוי עבור אנשים עם מוגבלות.
אנו במחלקת השיקום גאים להיות חלק מההישג האדיר שלה, ונמשיך ללוות אותה בהצלחתה.

*לאחרונה התפרסמה כתבה בכאן 11 על פרויקט הגמר של אלה מור! חפשו אותה...

טל ארז מרון- עובדת שיקום, סניף אשדוד